Godnatt

Om jag är ledig två dagar måste jag då boka allt på samma dag. Bli riktigt trött på mig själv ibland. Började morgonen med att lämna lillen på dagis och han ville inte stanna där utan mamma, suck hatar när det blir så. Gör så ont i mammahjärtat när han inte vill vara med någon annan än sin mamma och jag ska lämna bort han. Efter det vart det en powerwalk och frukost på naturenshus med en kompis. Sen åka och prova en klänning jag ville ha men tyvärr så passa den inte så bra att jag tyckte den var värd den dyra prislappen den hade. Jag kan ju säga att jag fortfarande funderar på om jag inte ska ha den. Får tänka på det några dagar till sen får vi se om den blir min eller inte. Lunch med min vackra granne vart det och sedan hämta barnet för att åka och leka och äta. Nu äntligen är vi hemma och tittar på Pippi med välling flaskan i mun och snart sover vi för natten.


Cool!!


Sjukt.!.

Vågar man berätta att man mår dåligt i vårt sjuka samhälle? Eller är det något man får gå och bära utan att få den hjälp man behöver. Att gå till en psykolog och be om hjälp verkar kunna sluta med ett lvu på ens barn. Det gör ont i mig att läsa denna tjejs blogg http://belovedfamily.se/ där hon berättar om sitt liv och hur hon förlorade två barn på mindre än 72 timmar. Jag blir samtidigt imponerad över en så ung tjejs styrka att kämpa vidare i livet tills alla kort fallit rätt på bordet. Att båtar samhälle är sjukt visste jag redan men så sjukt som det verkar vara trodde jag aldrig. Att socialen kan ta beslutet att tvinga en tjej till abort i v 21 är riktigt sjukt och fel. Vad för jävla värld lever vi i??


Hmm

Idag vart jag verkligen glad för träffa en hjälpsam och trevlig person. Vet inte vem det var men glad vart jag över att det faktiskt finns sånna personer i Sverige. Allt hände när vi skulle till dagis med lillen. Lillen sitter bak i bilen och gnäller lite tänkte inte så mycket på de innan P säger han spyr och det var inte lite. Vi stannar och jag flyger ut för att i nästa stund slita ut lillen och rädda det som går. Lillen är helt nerspyd lika så bilbarnstolen och lite av baksätet suck jag som verkligen hatar spyor. Jag hör en röst ropa om vi behöver hjälp och P svarar nej. Han frågar istället behöver ni inte lite vatten och jag tittar upp och ser honom i dörren till huset vi stanna vid. Han kom ut med vatten och trasor så vi kunde tvätta av det värsta av spyorna. Tänk att det finns folk som faktiskt vill hjälpa folk med barn som spyr. TACK så jätte mycket för hjälpen, ja jag vet att han aldrig kommer läsa det här.


Polis

Träffa en extremt otrevlig polis igår. Tydligen så får man inte backa in bilen på deras förhyrda p-platser för utryckningsfordon utan att någon kommer och ställer sin bil för och sedan går ut och skäller på en. Hur kan man vara polis när man har sådant hat. Jag kanske kan förstå varför han var så arg men släpp saker och gå vidare ska man bli hatad för alltid för 600 kr. Nu vet jag ju inte om det är den person som jag tror det är men jag kan ju gissa på det.

Idag fick jag ytterligare bevis på polisens kunnande. Var säkert minst 50 poliser i stan för att bevaka en auktion där HAs klubbhus skulle säljas. Så många poliser borde väl kunna se till att det inte blir något bråk inne i auktions salen men nä det gjorde dom inte. Ena budgivaren fick sig några smällar. Hur kan polisen låta något sådant hända dom var ju där för att köparna inte skulle känna sig hotade om jag fatta det rätt.

Lillen har äntligen fått gå till dagis igen. Han måste ju ha betydligt roligare där än hemma med mamma och pappa hela dagarna. Nu ska det inte låta som om vi är dåliga föräldrar men jag tycker inte det är så kul att sitta i en lekpark i flera timmar. Han verkar ha lärt sig på dagis att säga att han är 3 år när man frågar honom. När jag säger att han bara är 2 säger han nä 3. Suck hur får jag honom att fatta att han är två.


Pelle

Nu har dom äntligen lyckas fånga gatuhunden Pelle. Det tog ett tag men dom lyckades till slut. Nu är ju den stora frågan om han kommer kunna anpassa sig efter oss människor. Att fånga in ett vilt djur behöver ju inte alltid bli så bra. Jag hoppas för hundens skull att den snabbt kommer kunna anpassa sig i människo världen.

http://na.se/nyheter/orebro/1.2072390-pelle-ar-raddad-

Idag ska lillen gå till dagis det var lite mer än en vecka sen han var där. Tror det kommer bli jätte roligt för honom att träffa sina kompisar igen. Visst är det mysigt att ha lillen hemma men känns tyvärr som om jag inte klarar av att aktivera honom som en dag på dagis. Självklart försöker man göra saker med honom men det blir ju inte samma sak som att ha en massa barn att leka med.


VAB...

Nu har jag vabbat för första gången i mitt liv. Suck jag fatta ingenting av hur man ansökte om vab pengar kände mig rätt pantad när jag fick ringa försäkringskassan och fråga hur jag skulle göra. Jag hoppas inte att hon skickar hem en hel hög med papper jag måste fylla i. Ja jag är lite efter har inte e legitimation, fick inte ha det förut och nu har jag inte behövt ha det innan i onsdags och då inte tänkt på att det kanske var bra att ha. Ska nog ta och fixa det snart. Om jag får säga det själv så tycker jag lillen har varit ett väldigt friskt barn för att vara lite över två år eller är det jag och p som alltid lyckas lösa det utan vab. Nä vi har nog klarat oss väldigt bra utan sjukdomar.


Mamma me!.

Att ett litet barn kan vara så krävande. Nu har lillen varit hemma med mig i två dagar helt slut är jag. Hur mycket energi har dom små liven egentligen. Visst är det mysigt och under bart med lillen men jobbigt kan det vara med. Allt jag frågar honom och han svar ska bli ja så säger han ja mamma me, mamma mer mat, mamma strumpor mm. Måste jag göra allt han ska göra? Vi ska snart ut och cykla och hoppas på att hitta något att äta. Lillen tycker jätte mycket om att cykla och nu är det ju helt underbart väder ute så det är bara att passa på att komma ut.


Vattenkoppor?

Var hos BVC idag och kolla vad lillens röda prickar kunde vara. Dom börja komma i fredags då kom det några få på insidan av armen sen har det kommit flera. Tycker inte jag fick något bra svar av dom och då var det ändå två som titta på han. Svaret på vad det var vart vattenkoppor. Är det jag som är helt blind och bara ser röda prickar utan något vatten eller kan det vara vattenkoppor med jätte lite vatten i? Som jag då inte kan se. Suck blir inte klok på det. Det kanske kommer vatten i dom snart vem vet. Lillen klagar på att det gör ont och vill gärna peta på dom så fick något mot klådan. Så något fick jag ut av besöket hos BVC. Tycker så synd om honom men finns tyvärr inte så mycket att göra. När han ska sova får jag ligga med handen på det värsta stället då är han nöjd och somnar. Mitt lilla lilla pyre jag hoppas verkligen han blir bra snart.


Hår

Äntligen har jag klippt håret på lillen. Han vart som en helt ny pojke eller man kanske ska säga att han vart en pojke och inte någon trollunge längre. Hans hår var verkligen för långt nu är han så söt mitt underbara barn. Jag försökte få färga håret rött men det vart tvär nej. Jag som verkligen vill det. Att färga mitt hår rött skulle slita för mycket på det. Vadå sliter det inte lika mycket på allas hår? Tycker ju att det är jätte snyggt med rött hår. Jag får väl intala mig själv att jag ändå inte skulle passa i det. Vill ju verkligen ha det rött.


Sol!

Är helt underbart att solen har börjat titta fram mer och mer. Tycker bara att det ska bli lite varmare så är det helt okej att vara i vårt avlånga land. Önskar ibland att vi flytta till ett varmare land men är samtidigt alldeles för feg för att släppa tryggheten här i Sverige.

Har inte hört överdrivet mycket om hunden Pelle. Som jag kan förstå så lever han än. Dom har bytt ägare på hunden för att polisen inte ska skjuta honom och få lite mer tid för att fånga honom. Jag har verkligen tänkt på den stakars hunden, är det värt att lägga den tid på honom som dom gör. Finns en massa djur som inte har det bra som vill ha hjälp för att klara sig varför lägger man inte sin tid på dom och låter Pelle somna. Han verkar ju inte vilja bli fångad och anpassa sig efter människan. Ibland måste även människan inse att den är besegrad. Men nä någons ego säger att människan kan hjälpa bara den får tid och gör det på det sättet som den vill för att må bra. Vi är en sjuk art som bara tänker på oss själva.